Polis skulle ingripa mot inbrottsförsök i Rinkeby – Slutade med stenkastning och skadad polisbil

Publicerad: 18-03-2016   01:36

Gilla artikeln:

Poliserna på bilden har inget med händelsen att göra. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
Poliserna på bilden har inget med händelsen att göra. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag

STOCKHOLM Under onsdagen fick polisen larm om ett pågående inbrott i den norra Stockholmsförorten Rinkeby. När polis anlände till platsen blev de utsatta för stenkastning och polisbilden fick en skadad ruta samt plåtskador. Trots tumultet kunde polisen gripa två misstänkta gärningsmän, en för stenkastningen och en för inbrottsförsöket.

Vid 16-tiden på onsdagen kom larmet om ett pågående inbrott på en adress vid Hinderstorps Gränd i den norra Stockholmsförorten Rinkeby. Enligt polisens hemsida har ett vittne sett flera personer försöka bryta sig igenom en lägenhetsdörr med en kofot. Personerna hann avvika från platsen innan polis anlände.

När poliserna söker efter gärningsmännen utsätts de för stenkastning och polisbilen får skador på en ruta samt plåtskador, men ingen av poliserna ska ha kommit till skada under tumultet.

– Det var flera inblandade i det här inbrottsförsöket. En av de gripna är gripen för inbrottsförsöket. Det andre är gripen för stenkastningen, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Ärendet rubriceras som misstänkt försök till inbrott samt försök till grov misshandel och skadegörelse.

Vänligen notera
Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar INTE kommentarsfältet. Du är som kommentatör helt ansvarig för det du skriver.

MER FRÅN NYHETER IDAG

SENASTE NYTT

Annons