SVT Rapport kallade terrorister för “IS-aktivister”

Publicerad: 21-05-2015   21:20

Gilla artikeln:

Terrorister blev "aktivister" i SVT Rapport. Foto: Faksimil svtplay.se
Terrorister blev "aktivister" i SVT Rapport. Foto: Faksimil svtplay.se

STOCKHOLM När SVT Rapport i ett inslag på torsdagskvällen berättade om terrorstaten IS framfart mot världsarvet Palmyra i Syrien användes ett annorlunda begrepp för terroristerna. IS-krigare, eller terrorister som de även kallas, blev till “aktivister” i SVT.

Debatten om islamiska staten har rasat i Sverige sedan den rödgrönrosa majoriteten i Stockholm stad vill hjälpa återvändande terrorister med jobb och bostad. På så vis ska man få dem att kunna komma in i samhället igen, resonerar man. Samtidigt halshuggs, torteras och fängslas oskyldiga civila dagligen av terrorstaten.

Under ett inslag på torsdagskvällen som handlade om terrorstatens framryckningar mot världsarvet Palmyra i Syrien berättade TV-ankaret Katarina Sandström även att flyktingar nu tillåts släppas in i Iraks huvudstad Baghdad. Det var i samband med det som terrorister fick den mer oskyldiga benämningen “aktivister”.

– Tidigare har flyktingar hindrats från att ta sig till huvudstaden eftersom myndigheterna fruktat att IS-aktivister skulle gömma sig bland flyktingarna och på så sätt komma in i Baghdad, förklarade Sandström i SVT Rapport.

I debatten om återvändande IS-terrorister menar kritiker att det finns en naiv syn på islamiska staten. En av de kritikerna är Afram Yakoub, ordförande för Assyriska Riksförbundet. Han berättade tidigare för Nyheter Idag hur bland annat Assyrier tvingas fly från Irak på grund av terrorstatens framryckningar.

Vänligen notera
Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar INTE kommentarsfältet. Du är som kommentatör helt ansvarig för det du skriver.

MER FRÅN NYHETER IDAG

SENASTE NYTT

Annons