10 miljoner skattekronor ska ge nyanlända jobb på landet

Foto: News Øresund - Johan Wessman
  • Fredag 5 okt 2018 2018-10-05
E-post 585

SVERIGE Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, har tilldelats 10 miljoner kronor av statliga Tillväxtverket för att få företagare på landet att ge jobb till nyanlända.

Projektet är ett av flera som finansieras av Tillväxtverket under rubriken ”Enklare vägar till jobb och kompetens 2.0”. Under perioden 2018–2020 satsar myndigheten 170 miljoner kronor på projekt som leder till att fler nyanlända och långtidsarbetslösa får jobb.

LRF får alltså 10 miljoner kronor för att hjälpa företagare inom lantbruket anställa eller ge praktikplats till nyanlända. P4 Värmland har intervjuat några av de som deltar i projektet som startar nu i höst.

– En får väl tänka i lite nya banor kanske. Framför allt vara tydlig, förklara väl. För språket är en utmaning, absolut, säger Per Henningsson som har gett praktik till en syrier på sin gård i Nybble.

Per Henningsson tycker att andra lantbrukare ska göra som honom och ge jobb till nyanlända.

– Det är ju en resurs som kommer till Sverige. Jag tycker det är intressant med nya kulturer och utmaningar i livet. Passar det inte, varken för praktikanten eller praktikvärden, så är det ju bara att säga stopp.

Läs även: Svår bostadsbrist i Göteborg – då får nyanlända gå före i kön: ”Snabbspår till att bli göteborgare”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag