16-åring kan utvisas för grov våldtäkt

Polisen
Genrebild
  • Måndag 18 sep 2017 2017-09-18
E-post 749

MALMÖ En 16-åring och hans 25-åriga släkting misstänks för grov våldtäkt mot en 20-årig kvinna. Männen ska ha kidnappat kvinnan under pistolhot och våldtagit henne upprepade gånger. Åklagaren yrkar på utvisning för de två männen.

Idag, den 18 september, pågår en rättegång mot en 16-åring som misstänks för grov våldtäkt mot en 20-årig kvinna, det uppger Aftonbladet.

16-åringen ska, tillsammans med en 25-årig släkting, ha kidnappat kvinnan och hållit henne inspärrad i en källare där de våldtagit henne upprepade gånger.

Åklagare Kristina Amilson anser att handlingarna är så grova att de båda gärningsmännen bör utvisas.

De två gärningsmännen ska den 28 april i år ha kidnappat kvinnan under pistolhot. De ska ha tvingat ner kvinnan i en källare, tagit av hennes kläder och sprutat kallt vatten på henne. Sedan ska de ha utfört flera grova våldtäkter mot henne.

Åklagaren menar att flera andra gärningsmän anslöt sig och våldtog kvinnan upprepade gånger, de andra gärningsmännens identiteter har däremot inte kunnat fastställas.

Dagen efter kidnappningen lyckades polisens insatsstyrka frita kvinnan. 16-åringen och hans släkting ska ha kontaktat en vän till kvinnan och begärt 20 000 kronor för att inte skada kvinnan.

Målsägande befinner sig utomlands under tiden som rättegången pågår. Enligt kvinnans målsägarbiträde, Marin Nilsson, mår kvinnan mycket dåligt och har hittills endast varit kontaktbar via telefon.

Gärningsmännen fortsätter att neka till brott. De menar att kvinnan hade frivilligt sexuellt umgänge med dem.

Åtalet är en del i en stor utredning av en rad våldtäkter mot kvinnor i Malmö. 16-åringen och personer i hans umgängeskrets misstänks för flera grova våldtäkter mot kvinnor. I ett fall misstänks 16-åringen och en 23-årig bekant för att ha trängt sig in i en sovande kvinnas lägenhet. Sedan ska de ha tagit stryptag på kvinnan och våldtagit henne.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag