171 greps vid våldsamt upplopp när Djurgården mötte AIK

• Måndag 28 aug 2017 2017-08-28
E-post 16

SOLNA Polisen grep hela 171 personer i samband med ett våldsamt upplopp vid gårdagens match mellan Djurgården och AIK på Friends Arena. Det skriver polisen på sin hemsida.

Det var stundtals väldigt hätsk och tumultartad stämning, både på och utanför arenan, när de båda Stockholmslagen möttes för derby. Redan innan matchen startade grep polisen två personer för våld mot tjänsteman respektive våldsamt upplopp.

I halvtid var stämningen inne på Friends Arena upprörd sedan AIK tagit ledningen med 1-0 på en straff som många Djurgårdsfans var starkt missnöjda med. Huliganer försökte ta sig in på planen och de båda lagens mest aggressiva supportrar sökte konfrontation med varandra. Bland annat kastades bengaliska eldar såväl in på planen som mot motståndarlagets åskådarläktare.

Kravallutrustad polis rusade in på planen för att hålla isär de båda lagens supportrar. Spelare för de båda lagen, som värmde upp inför andra halvlek, tvingades gå av planen på grund av det osäkra läget. När andra halvlek väl började var arenan rökig efter alla bengaliska eldar.

Efter matchen, som slutade 1-1 efter att Djurgården kvitterat, bröt ett våldsamt upplopp ut utanför arenan och polisen grep i samband med det hela 171 personer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.