19-åringen mördade för att få stanna i Sverige

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 mar 2017 2017-03-17
E-post 131

ARBOGA Den 19-åriga mannen som erkänt sommarstugemordet i Arboga blev, av sin 42-åriga flickvän, lovad en framtid i Sverige om han mördade hennes föräldrar. Det uppger en poliskälla till SVT Västmanland. Paret träffades på boendet för ensamkommande där 19-åringen var placerad och där 42-åringen jobbade. Efter några veckor blev de ett par.

Den 3 augusti 2016 hittades en 68-årig man mördad vid sitt sommarhus utanför Arboga. Hans hustru, som var svårt skadad, misstänktes för att ha mördat sin make. Misstankarna riktades sedan mot parets dotter, en 42-årig kvinna.

Kvinnan ska ha lovat den 23 år yngre 19-åriga pojkvännen giftermål och därmed ökade chanser för att få uppehållstillstånd om han mördade hennes föräldrar, något han erkänt sig skyldig till att ha gjort.

Enligt 19-åringens advokat, Lars Jähresten, är han djupt ångerfull och ska under förhör varit väldigt samarbetsvillig.

Enligt en rättspsykiatrisk undersökning som genomfördes på 19-åriga mannen och 42-åriga kvinnan misstänks de båda lida av allvarliga psykiska störningar.

Paret kom i kontakt med varandra på ett boende för ensamkommande i Eskilstuna, där 19-åringen var placerad och där 42-åringen arbetade. Efter några veckor blev de ett par och 19-åringen flyttade in hos kvinnan.

Enligt 19-åringen har inga starka känslomässiga band till 42-åriga kvinnan, istället har känslor för en annan kvinna i sitt hemland.

Motivet till varför 42-åringen ville få sina föräldrar mördade är fortfarande oklart, spekulationer har varit alltifrån ekonomiska motiv till att hon blivit osams med dem. Det uppger SVT Västmanland.

Den 42-åriga kvinnan är inte bara misstänkt för inblandning i mordet på sin far och mordförsöket på sin mor. Hon tros även ligga bakom mordet på sin tidigare man som hittades död i Hjälmaren i augusti 2015. En 25-årig man i kvinnans bekantskapskrets sitter häktad för mordet på 42-åringens tidigare man.

Kvinnan misstänks även för stämpling till mord i flera fall. Enligt en poliskälla som SVT Västmanland talat med har kvinnan tidigare försökt förmå andra personer att mörda. Bland annat ska tidigare affärskompanjoner ha stått på den 42-åriga kvinnans dödslista, det uppger en poliskälla till SVT Västmanland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag