20-årig kvinna åtalas – bet polis i handen

Foto: Patrik Svedberg
  • Fredag 24 mar 2023 2023-03-24
E-post

STOCKHOLM När en ung kvinna skulle omhändertas av polisen valde hon att göra mothugg och bet en polisman i handen. Nu åtalas den 20-åriga kvinnan för våld mot tjänsteman.

Det var i maj 2022 som polisen kommenderades till ett LSS-boende i Stockholm där en ung kvinna slår på personalens dörr som känner sig hotad. Detta då hon enligt personalen tidigare har misshandlat personal illa.

När en patrull anländer till platsen finner de henne utanför dörren där hon sitter och gråter. En polis beskriver det som att hon ”pendlar i humör från att skrika, riva sig själv i ansiktet och slå huvudet i väggen till att vara lugn”.

Polisen säger sedan till kvinnan att de ska omhänderta henne, vilket hon inte uppskattar. Hon börjar skrika och sparka men då blir då fasthållen av poliserna.

När en polisman därefter håller på att förse henne med handfängsel lyckas hon få tag i hans ena hand som hon biter tag i, berättar poliserna på plats.

– Hon vred på huvudet så hon fick bra läge. Hon lyckades vända huvudet, bita, hålla fast bettet och släppte inte förrän jag tryckte ner huvudet med andra handen, säger den bitne polisen i förhör.

Polismannen hade handskar på sig och började inte blöda efter attacken. Däremot blev det ett synligt bitmärke och han berättar att han även kände en viss smärta i handen på morgonen dagen efter.

– Om jag inte haft handskar hade det nog gått hål i huden, säger han.

Efter bitattacken åtalas den 20-åriga kvinnan nu för våld mot tjänsteman. Den unga kvinnan – som har ett flertal diagnoser – nekar till brott och säger i förhör att hon inte har något minne från händelsen.

I ett separat mål står den 20-åriga kvinnan åtalad för att ha misshandlat personal på ett annat boende i Uppland.

Läs även: Hundtjuv greps av polisen – svarade med bitattack

Läs även: Bet av våldtäktsmannens tunga – gav till polisen som bevis

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag