Man skjuten med flera skott i underkroppen i Gävle – femhundralappar hittade vid den skjutne

Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 11 feb 2018 2018-02-11
E-post 155

På lördagseftermiddagen strax efter halv fyra blev en man skjuten flera gånger i underkroppen inne i centrala Gävle. – Det var blod på golvet och det låg tre femhundralappar bredvid honom. Sedan kom polisen och hämtade honom, säger ett vittne till Gefle Dagblad.

Skotten, varav minst två träffade brottsoffret, avlossades på Norra Köpmangatan i centrala Gävle och polis och ambulans var snabbt på plats uppger P4 Gävleborg.

– Det hela ska ha startat vid en portuppgång och sedan fortsatt ute på gatan, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Gävleborg till Gefle Dagblad.

Enligt vittnesuppgifter till Gefle Dagblad så hade den skjutne mannen tagit sig in i portuppgången när polis och ambulans anlände.

– Det var blod på golvet och det låg tre femhundralappar bredvid honom. Sedan kom polisen och hämtade honom, säger vittnet till Gefle Dagblad.

Den skjutne togs till sjukhus för vård. Det är oklart när han kommer att höras av polis.

Polisen letade efter skjutningen efter en misstänkt bil som sedan hittades vid 21-tiden på lördagskvällen i stadsdelen Sätra. Något som Gefle Dagblad var först med att berätta.

Sätra har tidigare uppmärksammats för stenkastning, fyrverkerier och grov brottslighet. Riksdagsmannen Lars Beckman (M) föreslog i höstas att militär skulle kunna sättas in för att stävja problem i områden likt Sätra.

Under lördagskvällen blev utredningen åklagarledd. Olika jouråklagare har sedan under helgen lett arbetet. På måndag kommer förundersökningen tas över av åklagarkammaren i Gävle.

Robin Simonsson är kommunikatör på Åklagarmyndigheten.

Finns det någon misstänkt?

– Jag kan inte kommentera det, säger han till Nyheter Idag.

– Vi försöker bedriva en så effektiv och så snabb utredning som möjligt.

Enligt Robin Simonsson är den skjutne mannen sedan tidigare känd av polis.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag