25-årig asylsökande bjöds hem till svensk familj: Våldtog den 14 åriga dottern

Foto: Google maps
  • Torsdag 27 jul 2017 2017-07-27
E-post 2967

VÄSTERÅS En 25-årig man från Syrien dömdes på onsdagen till fängelse i två år och tio månader för våldtäkt mot minderårig. Mannen har enligt domen våldtagit den 14-åriga dottern i en familj till vilka han, hans bror och tre kamrater blivit inbjudna. Mannen skall också betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.

Den dömde mannen blev tillsammans med sin bror och tre andra män inbjudna att hälsa på hos en svensk familj i november förra året. En av männen har tidigare bott hos familjen. Männen stannade hos familjen i två nätter. Strax efter att de lämnat huset polisanmälde mamman i familjen att hennes 14-åriga dotter hade våldtagits av den nu dömde 25-åringen.

Våldtäkten ägde rum i 14-åringens flickrum efter att mannen bjudit henne på sprit. Flickan var starkt berusad under händelsen och har endast vaga minnesbilder av det inträffade, men hon säger sig minnas att hon under våldtäkten vädjat till mannen att sluta.

Mamman i familjen som förutom henne består av två tonårsdöttrar och tre mindre barn, sov vid tillfället men väcktes av den våldtagna flickans äldre syster som berättade vad som pågick. Mamman ifrågasatte först dotterns berättelse. Det var först när hon fick se vad en av de andra männen i huset skrivit till henne på Facebook som hon  gick till flickans sovrum. Mamman hörde då ”ett smaskande ljud” inifrån rummet, men avfärdade det först med att det nog bara var hångel.

Strax därpå öppnades dörren varpå 25-åringen kom ut. Inne i rummet, som luktade svett och alkohol, låg dottern naken, utslagen och okontaktbar. Den 14-åriga flickan har efter händelsen mått mycket dåligt och varit borta från skolan i flera månader.

Den dömde mannen nekar till brott och säger sig aldrig ha haft sex med 14-åringen. DNA-spåren i form av sperma på flickans trosor förklarade han med att han ”blivit upphetsad” tidigare under dagen när flickorna hade dansat i korta shorts medan han satt i soffan. Därefter skall han ha torkat av sitt könsorgan på ett par trosor som han fann på golvet. En förklaring som tingsrätten avfärdar.

Enligt Migrationsverkets yttrande kom 25-åringen till Sverige från Syrien under asylkaoset hösten år 2015. Han har beviljats ett tidsbegränsat uppehållstillstånd som gäller till den 23 december 2019. Mannen uppger sig ha hustru och dotter i Irak.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag