25-årig man gripen i Stockholm för brutalt tortyrmord i Spanien

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 5 okt 2018 2018-10-05
E-post 171

STOCKHOLM Det var i augusti som den spanska polisen grep tre svenska medborgare för det osedvanligt grymma tortyrmordet i södra Spanien. Nu har svensk polis gripit en fjärde misstänkt i Stockholmsområdet. Den misstänkte mannen är tungt kriminell och tidigare dömd för att ha avlossat ett automatvapen i samband med en gänguppgörelse och flera andra grova våldsbrott, skriver Aftonbladet.

Med trädgårdsverktyg, knivar och skjutvapen torterades två svenska medborgare i ett hus på den spanska solkusten och spansk media beskriver mordplatsen som grotesk och mardrömslik.

Mördarna trodde att de båda männen hade dött av tortyren och lämnade platsen ovetande om att ett av offren överlevt. Den överlevande mannen lyckades trots sina svåra skador krypa ut ur huset och kalla på hjälp.

Nio timmar efter mordet kunde tre av de misstänkta männen – alla svenska medborgare, 20, 24 och 27 år gamla – gripas av spansk polis i den sydspanska staden San Roque när de försökte fly till Marocko.

Den var den svenska polisens nationella operativa avdelning som i samarbete med spansk polis genomförde gripandet av den nu misstänkte 25-åringen. Han är nu tillsammans med de tre andra männen misstänkt för mord, mordförsök och olaga frihetsberövande och kommer att överlämnas till spanska myndigheter, skriver Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag