25-åring skjuten i Uppsala – polis möttes av stenkastning

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 19 sep 2017 2017-09-19
E-post 630

UPPSALA En man i 25-årsåldern sköts med flera skott i Valsätra i Uppsala under tisdags­eftermiddagen. När polis och ambulans anlände till platsen möttes en av polispatrullerna av stenkastning.

Det var vid halv sex-tiden som en man i 25-årsåldern sköts i närheten av ett skogsparti i Valsätra. Mannen, som är känd av polisen sedan flera år tillbaka, sköts med flera skott.

– Han fördes till sjukhus allvarligt skadad med hjälp av ambulans, säger polisens presstalesman Jonas Partheen till Nyheter Idag.

Men när polispatrullerna på platsen höll på att spärra av platsen möttes en av patrullerna av stenkastning.

– Vi ska utöka avspärrningarna, då får en av patrullerna stenar kastade mot sig. Flera patruller är på väg dit och lugnar situationen, berättar Partheen.

Det finns flera vittnen till skottdramat och ett flertal misstänkta gärningsmän syntes fly från platsen efter händelsen. Men polisen har inte lyckats få tag på eller gripa någon.

Polisen har under kvällen förhört vittnen och knackat dörr i området. En teknisk undersökning har gjorts av brottsplatsen och polisens avspärrningar hävdes strax före klockan tio.

– Viktigt att påpeka är att vi är på plats i området med stora resurser, både med uniformerad polis och civilklädd polis för att öka tryggheten för allmänheten och för att man ska kunna lämna tips om man har sett eller hört någonting, säger Jonas Partheen.

På Akademiska sjukhuset i Uppsala har man ingen information om skadeläget för den skjutne mannen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag