26-åring mördad vid skola – Polisen: De kan ha skjutit fel person

Foto: Västra Götalandsregionen
  • Lördag 31 okt 2015 2015-10-31
E-post 9

GÖTEBORG En 26-årig man sköts igår kväll ihjäl utanför Sjumilahallen i bostadsområdet Biskopsgården i Göteborg. Mannen var i idrottshallen i samband med idrottsaktiviteter där och polisen säger att de som sköt honom kan ha tagit fel på person. – Vi kan inte utesluta att så kan det vara, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Göteborgspolisen fick larm om skottlossning utanför Sjumilaskolan, där även Sjumilahallen ligger, kvart över åtta igår kväll. På platsen anträffades en svårt skadad 26-årig man som fördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Mannen avled senare under kvällen av sina skador.

Polisen säger idag att gårdagens mord troligen är ett led i det pågående gängkriget i Göteborg med ett stort antal skottlossningar och flertalet mord de senaste åren. Men den här gången kan gärningsmannen eller männen ha skjutit ihjäl en annan person än den de tänkt skjuta ihjäl.

– Vi tror att den här händelsen har att göra med den pågående gängkonflikten här uppe och det baserar vi på det grova våld som har använts, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg men tillägger:

– Den här 26-åringen är helt okänd för vår del och det kan tyda på att han varit i sällskap med personer i den konstellation som brukar hålla till uppe vid den här platsen.

Under veckan pågick höstlovsaktiviteter i Sjumilahallen och 26-åringen uppges ha varit i hallen under kvällen i samband med att det spelades fotboll och innebandy där. Enligt polisen är det lite oklart om han själv deltog i någon match eller om han bara var där som åskådare.

– Han har varit inne i idrottshallen, som ligger alldeles bredvid, och det är när han går ut därifrån som det här inträffar, säger Fuxborg.

– Det är fortfarande lite oklart om han var själv på platsen eller om han var där tillsammans med andra, det är det vi försöker kartlägga.

Kan det vara så att de skjutit fel person?

– Vi kan inte utesluta att så kan det vara.

Efter skottlossningen sågs en moped med ett okänt antal personer på försvinna från platsen i riktning mot Sommarvädersgatan. Polisen vet inte om de som färdades på mopeden var gärningsmän eller skrämda vittnen som flydde från platsen.

Polisen har ännu inte lyckats gripa någon för mordet igår kväll, men det ska ha funnits många personer i eller vid idrottshallen i samband med att 26-åringen sköts.

– Vi har ingen misstänkt och vi har ingen gripen i nuläget, säger Thomas Fuxborg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag