26 meter hög minaret när muslimer söker bygglov för jättemoské

Bild från bygglovsansökan av företaget Euroing.
  • Tisdag 5 maj 2020 2020-05-05
E-post

VÄXJÖ Stiftelsen Växjö muslimer har ansökt om bygglov för en ny moské i kommunen.

Stiftelsen Växjö muslimer fick stor uppmärksamhet i medierna när man beviljades böneutrop varje fredag. Sedan kom beskedet att man ville bygga en ny moské som skulle bli betydligt större än den man redan hade.

På tisdagen rapporterar Smålandsposten att stiftelsen har lämnat in en bygglovsansökan för den nya moskén och även en förskola. Dessa ska ligga på Försommarvägen 2 i området Araby, vilket är samma adress som för den nuvarande moskén.

I planerna, som också Nyheter Idag har tagit del av, anges det att moskén ska bli ungefär 1 100 kvadratmeter på bottenvåningen, med en bönehall på knappt 800 kvadratmeter. Det ska även finnas en separat entré för kvinnor.

Mätt till toppen av kupolen ska moskén bli 19 meter hög och minareten ska sträcka sig 26 meter i skyn. Förskolan är tänkt att bli ungefär 610 kvadratmeter på bottenvåningen.

Kommunen ska komma med ett beslut om bygglovsansökan inom tio veckor från dagen då ansökan lämnades in, den 20 april.

Läs även: Muslim till slöjmotståndare: ”Flytta från Sverige”

Läs även: Migrationsverkets nya prognos: 21 000 asylsökande i år

Stöd Nyheter Idag

Hej. Vi hoppas att du gillar den här artikeln.

Om du sätter värde på det vi gör, bli prenumerant. Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag