37-årig kvinna mördad i Västervik – man jagas

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 13 jul 2017 2017-07-13
E-post 128

VÄSTERVIK En man har anhållits i sin frånvaro för mordet på en 37-årig kvinna i Västervik idag. Mannen jagas fortfarande av polisen.

Det var klockan 11:17 idag som polisen larmades till en lägenhet i södra Västervik med anledning av ett grovt våldsbrott. Polisen var till en början mycket förtegen om vad som hade hänt.

Under eftermiddagen gick polisen ut mad att en 37-årig kvinna utsatts för ett våldsdåd och avlidit till följd av skadorna. En man är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord alternativt dråp och är fortfarande på fri fot.

– Jag kan bara bekräfta att vi letar efter honom, säger Stephan Söderholm på polisen i Region Syd till Nyheter Idag.

Enligt Söderholm ska det ha funnits fler personer på brottsplatsen utöver den misstänkte mannen och den mördade kvinnan och det var någon av dem som slog larm.

Vimmerby tidning refererar en ej namngiven källa och skriver att det handlar om ”ett tragiskt familjedrama”. Kvinnan ska enligt källan ha knivskurits till döds av mannen. Paret har barn ihop, men det är oklart om de befann sig i lägenheten vid tidpunkten för mordet.

Under eftermiddagen idag har en brottsplats­undersökning utförts på brottsplatsen som enligt polisen är inomhus. Den undersökningen har nu avslutats.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag