39-åring häktas för mord efter knivdramat utanför Kungsbacka

  • Tisdag 8 Dec 2015 2015-12-08
E-post 0

KUNGSBACKA En 39-årig man häktades idag på sannolika skäl misstänkt för ett mord och två mordförsök utanför Kungsbacka i helgen. Mannen högg då ihjäl en barndomskamrat under en familjemiddag.

Det var i lördagskväll som den 39-årige mannen, hans fru, mannens jämnårige barndomskamrat, dennes fru samt de båda parens fyra barn hade samlats för att äta middag tillsammans. Middagen hölls i ett lugnt villaområde i Kungsbackaförorten Forsbäck, där de båda familjerna bor, på initiativ av 39-åringens fru som arbetar som läkare och var orolig för sin mans psykiska hälsa.

39-åringen hade kort innan middagen i lördags varit inlagd på sjukhus för psykiatriska problem i fyra-fem dagar, skriver Kungsbackaposten, men blev därefter utskriven igen. Middagen med de närstående ordnades i förhoppning om att 39-åringen skulle må lite bättre av den.

Höggs i halsen

Efter middagen ryckte 39-åringen plötsligt åt sig en kniv och högg barndomsvännen i halsen och knivhugget tog så illa att denne omkom av skadorna. Därefter rusade 39-åringen över Onsalavägen där han till synes helt slumpmässigt och beväpnad med ett tillhygge gav sig på och misshandlade två grannar. De båda misshandlade grannarna är en man och en kvinna där kvinnan ännu under tisdagen vårdades på sjukhus med livshotande skador.

Alla fyra barn uppges ha vistats i bostaden när barndomsvännen höggs ihjäl, men ingen av dem blev vittne till mordet. Barnen är mellan fem och nio år gamla.

”Ingen klar minnesbild”

Enligt häktningsprotokollet från tisdagens häktningsförhandling har den 39-årige mannen ”ingen klar minnesbild” över händelsen. Han varken erkänner eller förnekar brott, men gick med på åklagarens häktningsyrkande och har fått klart för sig att han misstänks för att ha begått ”allvarliga gärningar”.

Enligt ett belastningsregisterutdrag på 39-åringen fick han en fortkörningsbot 2011 på 2 800 kronor efter att ha kört 67 kilometer i timmen på en väg där hastighetsbegränsningen är satt till 50. Bortsett från den har han inga tidigare kända domar mot sig och beskrivs av vänner och bekanta som en lugn person.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag