Uppgift: 67-åring beväpnad med jaktgevär sköt ihjäl två rånare

Foto: Google Street View
  • Torsdag 15 okt 2015 2015-10-15
E-post 10432

HELSINGBORG En 67-årig man sköt igår kväll ihjäl två män i 20-årsåldern vid sitt hem utanför Helsingborg. Enligt Aftonbladet är de ihjälskjutna ett brödrapar där den ene tidigare var dömd för rånförsök och den andre för bland annat misshandel och stöld.
– Han är delgiven misstanke om mord i två fall, säger polisens presstalesman Richard Glantz till Nyheter Idag.

Strax före klockan elva igår kväll fick polisen larm från en bostad i samhället Vallåkra utanför Helsingborg. När polis kom till platsen påträffades två döda män.

– När polisen anländer hittar de först en avliden person och sedan ytterligare en avliden person efter lite undersökning av platsen. De är män och de är födda på 1990-talet, så långt har vi kommit, säger presstalesmannen Richard Glantz och tillägger:

– I samband med det här grips en man född 1947 och han anhölls klockan 05:21 imorse av joruåklagare. Han kommer förhöras under de kommande dagarna, han är dock redan nu delgiven misstanke om mord i två fall. Misstankarna är på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Enligt Aftonbladet ska mannen ha skjutit ihjäl de båda bröderna med ett jaktgevär, något som ska ha skett efter att de tagit sig in på hans tomt och krossat fönster på hans hus. Den uppgiften vill däremot polisen vare sig bekräfta eller dementera.

– Vi kommer inte berätta hur offren bragts om livet. Vi inriktar oss på att skapa oss en uppfattning om vad som hänt ute på platsen och vad som föranlett att två män bragts om livet, säger Glantz.

– Det finns uppgifter om att gårdagskvällens händelser har en förhistoria, och det är information som både polis och åklagare för närvarande utreder.

Strax före lunch hade polisens kriminaltekniker avslutat sin tekniska undersökning av brottsplatsen.

– Där får vi se om eventuella fynd går att jobba vidare med framöver, säger Glantz.

Om det visar sig att den 67-årige mannen agerat i självförsvar, och fredat sig från två angripare, kan brottsrubriceringen komma att ändras.

– Brottsrubriceringar och misstankegrader kan förändras under resans gång, men då uttalar jag mig generellt, i det här fallet vet jag inte än, säger Glantz.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag