8-åring sprider skräck i skola med kniv – skolledningen agerar inte

Foto: Astrid Westvang/Flickr
  • Söndag 21 okt 2018 2018-10-21
E-post 2010

LULEÅ En orosanmälan har upprättats hos socialförvaltningen efter att en 8-årig pojke hotat personalen och ett jämnårigt barn med kniv. Skolledningen ska ha känt till problemet med knivbarnet under en längre tid och nu upprörs föräldrar över att ingen agerar.

En åttaårig pojke i Luleå sprider skräck och oro på sin skola genom att gå runt med en kniv i syfte att hota personalen och andra barn, det uppger Aftonbladet.

Tisdagen den 16 oktober ska pojken ha hotat en jämnårig flicka med kniven, något som fått föräldrar till skolbarnen att reagera. Föräldrarna riktar hård kritik mot skolledningen, som känt till problemen med pojken en längre tid.

En förälder har berättat för Norrbottens kuriren att situationen är hemsk och att man överväger att lämna barnen hemma.

Oron på lågstadiet ska ha spritt sig under en längre tid då pojken, tillsammans med andra i klassen, har bildat ett ”pojkgäng” som terroriserar flickorna. Dagen pojken hotade flickan urartade situationen fullkomligt och personalen hamnade i konflikt med pojken.

– De försökte kontrollera honom men då blev han bara ännu mer frustrerad, och hotade personalen med kniven. Flera andra barn ska då ha låst in sig i ett annat rum, säger en förälder till Norrbottens kuriren.

En tillbudsanmälan har upprättats hos Arbetsmiljöverket och en förälder har varit i kontakt med socialförvaltningen i Luleå.

– Vi gjorde en orosanmälan. Allt har eskalerat, håller på att spåra ut totalt. Situationen är hemsk och flera av oss överväger att låta barnen stanna hemma

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag