85-årig kvinna hittades död under torgets julgran

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 6 jan 2023 2023-01-06
E-post 326

Mitt på torget Medborgarplatsen i Boden har en julgran stått över julen. Under granen hittades en död 85-årig kvinna, som misstänks ha legat där i nästan en vecka innan hon upptäcktes.
– Det känns lite konstigt med tanke på hur många som är ute på stan i jultider och som står och fotograferar sig vid den här granen, säger polisens förundersökningsledare Anette Krig till Expressen.

Den 18 december anmäldes kvinnan försvunnen och dagen därpå påträffades hon avliden under julgranen i centrala Boden. Detta efter att polisen larmats av grannar som blivit misstänksamma efter att inte ha sett kvinnan i hemmet.

– Nu var det här en väldigt tät gran, och den var tät ända ner till marken, så när man ser hur det ser ut så är det egentligen inte så konstigt, säger Anette Krig.

Sista gången någon såg kvinnan vid liv var sex dagar dessförinnan, den 13 december. Polisens teori är att hon har varit under julgranen sedan den dagen.

Polisen tror inte att något brott har begåtts.

Läs även: Kände lukt i hyrbilen – hittade lik i bagageutrymmet

Läs även: Man hittade ruttet lik i sin avlidna mors frys

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag