89-åringens brutala marklyft

Foto: Instagram
  • Måndag 4 feb 2019 2019-02-04
E-post 208

KANADA Kanadensiske 89-åringen Joe Stockinger är ett riktigt kraftpaket. Nu har en Instagramvideo där 66 kilo lätte Joe lyfter 184 kilo i marklyft snabbt blivit viral.

I Instagramvideon gör Joe Stockinger två repetitioner med 184 kilo på stången. Donovan Lewis, som filmat, skriver ”jag vet att han var lite trött, jag har sett honom krossa (184 kilo) med tre set med tre repetitioner många gånger, kanske nästa gång”.

2014 och 2016 slog han världsrekord i styrkelyft inom 100% Raw Powerlifting Federation.

Hans personbästan, och världsrekord i åldersklassen 80+ och viktklass 67,5 (det är andra viktklasser än de som används inom det största förbundet IPF), är: knäböj 122,5 kilo, bänkpress 90 kilo och marklyft 202 kilo.

– Det är spännande att se för mig själv hur mycket jag kan lyfta, säger Joe i en intervju med Emilie Charette.

89 år unge och 66 kilo lätte Joe Stockinger har en lång karriär som styrkelyftare bakom sig. När han kom till Kanada från Tyskland på 1950-talet så hade han hållit på med tyngdlyftning (den lyftning som syns i OS). Väl i Kanada började han med styrkelyft (knäböj, bänkpress och marklyft).

Han flyttade till den lilla orten Pincher Creek i västra Kanada och startade på 1980-talet ett gym. Där har han blivit en mentor, en coach och en förebild för andra styrketränande.

– Vi behöver behålla vår hälsa. Det är en väldigt viktig del av livet. För mig och för alla andra, säger Joe i intervjun med Emilie Charette.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag