90-årig dement kvinna våldtogs av anställd på äldreboende

  • Torsdag 7 dec 2023 2023-12-07
E-post 0

STOCKHOLM En manlig anställd blev påkommen när han utsatte en 90-årig dement kvinna för ett sexuellt övergrepp på äldreboendet där han arbetade som vårdbiträde. Nu döms mannen till fängelse för våldtäkt.

Vid lunchtid en dag i mitten av september sade det 60-åriga vårdbiträdet att han skulle ta maten till en 90-årig dement kvinna på äldreboendet, men strax därpå upptäckte en annan anställd att dennas matbricka fortfarande stod kvar i köket. Hon gick därför till kvinnans rum och öppnade försiktigt dörren utan att knacka. Hon var inte beredd på vad hon skulle få se.

När hon kikar in står 60-åringen med ryggen mot henne. I sängen ligger 90-åringen, naken på underkroppen medan 60-åringen gör rörelser mot hennes underliv med sin högra, behandskade hand.

När 60-åringen märker att hon befinner sig i rummet säger han att han gör omvårdnad. Hon svarar att det är lugnt men är mycket upprörd och går därifrån och berättar för en annan anställd vad hon sett. Kollegan går också till rummet och ser efter. Hon ser 60-åringen penetrera den äldre kvinnans könsorgan med sina fingrar och sätter stopp för det.

60-åringen uppger senare att 90-åringens blöja gått sönder och det fanns urin och avföring som behövde tvättas bort, men båda vittnena säger sig inte ha känt någon lukt av avföring i rummet. 60-åringen menar också att vittnena ljuger för att bli av med honom och själv kunna jobba fler timmar, men inte heller detta argument ser ut att stämma med verkligheten då de hade kunnat jobba mer även utan att se till att han fick sparken.

Tingsrätten finner att 60-åringens version av det inträffade är detaljfattig och innehåller motsägelser, varför han nu döms till fängelse i tre år och nio månader för våldtäkt.

Läs även: Abdi Daher försökte våldta pensionär i Sölvesborg: ”Är du inte tyst slänger jag dig i viken”

Läs även: Dement 88-åring fick kudde tryckt i ansiktet av personal

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag