92-årig kvinna misshandlad och rånad: ”Tycker att man kan få vara ifred de sista åren”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Fredag 12 feb 2021 2021-02-12
E-post 334

GÖTEBORG Fem kvinnor som alla är mellan 89 och 97 år gamla har i januari rånats av en person som påstod sig vara sjuksköterska och erbjöd sig att komma på hembesök för att informera om vaccination mot covid-19, rapporterar SVT.

Den falska sjuksköterskan kom hem till kvinnorna, som alla bor i Göteborgsområdet, där han gick in i deras hem och stal värdefulla guldsmycken bland annat.

Läs även: ”Seriös spåman” pungslog äldre kvinna och tog hennes värdesaker

92-åriga Hervor Niklasson försökte stoppa rånaren. Då blev hon slagen på ansiktet och kroppen av rånaren, som stal dyrbara smycken som även har högt affektionsvärde för Hervor.

– Jag tycker det är fruktansvärt. Jag kan inte förstå hur de kan bära sig åt så. Jag är ju så gammal, man tycker att man kan få vara ifred de sista åren, säger Hervor till SVT.

Under den gångna helgen kunde polisen gripa två män som är bosatta i Malmö och 29 respektive 47 år gamla. De har häktats misstänkta för grovt rån, grov stöld och försök till stöld. Brotten de misstänks för har ägt rum i både Göteborg och Stockholm.

Läs även: Äldre kvinna och man angripna av rånare

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag