93-åring lämnades på golvet i två dygn – Hemtjänsten kom inte

Foto: Flickr
  • Tisdag 24 okt 2017 2017-10-24
E-post 512

VÄXJÖ En 93-årig man ramlade och blev liggandes på golvet i två dygn. Hemtjänsten hade ett avtal om att de ska regelbundet ringa mannen för att kolla till hans situation men de kom inte trots att han inte svarade i telefon, det var först när hemtjänsten kom för ett inbokat besök som mannens situation upptäcktes.

En 93-årig man i utanför Växjö blev liggandes på golvet i två dygn i väntan på hjälp. Mannen hade ramlat och hittades inte förrän hemtjänsten åkte till hans bostad för att göra ett inbokat besök, det uppger Smålandsposten.

Mannen ramlade och blev liggandes på köksgolvet i sin bostad i hela två dygn efter att han ramlat. Enligt ett avtal skulle hemtjänsten ha regelbunden telefonkontakt med den 93-åriga mannen i fall av olyckor eller annat. Mannen bor ensligt några mil utanför Växjö och har därför inte så mycket annan kontakt.

Men trots avtalet med hemtjänsten åkte ingen för att kolla upp mannen när han inte svarade i telefon. Det var inte förrän hemtjänsten kom över för ett inbokat besök som mannens tillstånd upptäcktes.

– Jag hörde att det gick förbi bilar på vägen så jag skrek allt vad jag orkade: hjälp mig för jag kommer inte upp, hör ni inte vad jag säger, säger 93-åringen som vårdas på medicinkliniken i Växjö efter fallet, till Smålandsposten.

När hemtjänsten upptäckte mannens tillstånd togs han direkt med ambulans till sjukhus. Händelsen utreds nu av hemtjänsten och den berörda personalen ska ha en genomgång av rutinerna. Den 93-åriga mannen uppger att han är på bättringsvägen och han har inte drabbats av några frakturer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag