Åboterroristen ska sinnesundersökas

Abderrahman Bouanane.
Abderrahman Bouanane.
  • Torsdag 12 okt 2017 2017-10-12
E-post 5

FINLAND 22-årige Abderrahman Bouanane, som sitter häktad för terrordådet i Åbo i augusti månad, ska sinnesundersökas. Det beslutade Egentliga Finlands tingsrätt under torsdagen.

Domstolen skriver i ett pressmeddelande att det är Bouanane själv som bett om att få bli sinnesundersökt. Åklagaren och förundersöknings­ledaren anser även de att det är motiverat att den 22-årige marockanen genomgår en sådan undersökning.

Beslutet om att undersöka Bouananes sinnestillstånd togs av tingsrätten under torsdagen bakom stängda dörrar. Anledningen till de stängda dörrarna uppges bland annat vara att det vid överläggningarna lades fram sekretessbelagd information om såväl gärningsmannen som utredningen.

Abderrahman Bouanane misstänks för två mord och åtta mordförsök begångna i terroristiskt syfte den 18 augusti i år. Beväpnad med en kniv högg han då ned flera personer, främst kvinnor, i centrala Åbo.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag