Afghansk asylsökande högg ner tre människor i tyska Ravensburg

Foto: Google Maps/Twitter
  • Fredag 28 sep 2018 2018-09-28
E-post 2716

RAVENSBURG På fredagen knivhögg en man från Afghanistan tre människor i sydtyska staden Ravensburg. Mannens framfart stoppades när Ravensburgs borgmästare fick mannen att lägga ner kniven. Ett av offren har livshotande skador, rapporterar Schwäbische. Knivmannen är i Tyskland för att söka asyl uppger tyska myndigheter.

https://www.presseportal.de/blaulicht/pm/110973/4074889

Det var vid fyratiden på fredagseftermiddagen som den 19-årige afghanen gick lös runt om i centrala Ravensburg med en stor kökskniv. Enligt ett pressmeddelande från lokal polis så knivhögg afghanen två syriska asylanter, en 19-åring och en 20-åring. En 52-årig tysk medborgare knivhöggs också. Ett av offren kämpar för livet efter knivattackerna.

Knivmannen stoppade först när den lokale borgmästaren Daniel Rapp av en händelse passerade och såg mannen. Rapp konfronterade knivmannen och sade åt honom att lägga ner sin kniv.

– Jag ropade åt honom att han skulle lägga ner kniven och det gjorde han också, säger Rapp, till Schwäbische.

Strax efter kom polis och frihetsberövade mannen.

Enligt lokala polismyndigheter finns inga kopplingar till terrorism i vad som kommit fram i förundersökningen av knivattackerna hittills.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag