Afghansk man begärs häktad misstänkt för Uppsalavåldtäkt

Genrebild.
  • Fredag 9 aug 2019 2019-08-09
E-post 4686

UPPSALA En 19-årig afghansk man har begärts häktad av åklagaren för en av våldtäkterna i Uppsala den senaste tiden. Enligt polisen tror man fortfarande att det rör sig om flera olika gärningsmän. – Vi arbetar med teorin att det rör sig om fyra olika gärningsmän, säger polisens presstalesman Mikael Hedström till P4 Uppland.

Den afghanske mannen, som enligt folkbokföringen är 19 år, begärs häktad av åklagare Johan Strömbäck för en våldtäkt av en tonårig flicka i Stadsträdgården i Uppsala i söndags natt.

Enligt P4 Uppland var det en anhörig till flickan som kontaktade polisen och berättade att hon våldtagits.

Afghanen greps i onsdags. Efter förhör anhölls han på sannolika skäl av åklagaren Strömbäck.

Polisen utreder de fyra våldtäkterna och våldtäktsförsöken som separata händelser.

Mannen har tolkbehov på pashtu. Han kom till Sverige i november 2017 och är tidigare ostraffad.

Läs även: Kvinnlig politiker förföljdes av män i våldtäkternas Uppsala – räddades av unga kvinnor i bil

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag