Afghanska konsulatet på Lidingö flyttar

Foto: Wikipedia/Yvwv
  • Torsdag 28 jan 2021 2021-01-28
E-post 618

LIDINGÖ I ett inlägg på Facebook meddelar Afghanistans ambassad att man tänker flytta sitt konsulat på Lidingö till en mer lämplig plats. Beskedet kommer efter att Lidingömoderaterna uppmärksammat problem som pågått kring konsulatet.

I veckan skrev Lidingömoderaterna på Facebook om att man tröttnat på problemen kring det afghanska konsulatet, som ligger i ett bostadsområde.

”Konsulatet saknar fungerande kösystem och har inte ombesörjt behovet av väntrum och toaletter, så konsulatets besökare söker skydd, värme och uträttar sina behov i närliggande parker och hus”, berättade man bland annat.

Läs mer: Lidingömoderaterna har fått nog av Afghanistans konsulat: ”Uträttar sina behov i närliggande parker och hus”

Kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M) begärde att få ett möte med den afghanska ambassadören för att reda ut frågan – något som ambassadören ska ha tackat ja till. Men nu tycks problemet ha löst sig tidigare än väntat.

På onsdagskvällen kom ett inlägg på Afghanistans ambassads Facebooksida. Inlägget är skrivet på ett utländskt språk men enligt en översättning meddelar man att konsulatet ska flyttas till en mer lämplig plats, och att den nya adressen presenteras inom en snar framtid.

Nyheter Idag har sökt Daniel Källenfors för en kommentar.

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag