”Ägnat sig åt organiserad brottslighet”: Åkesson till attack mot Sjöstedt

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 19 maj 2018 2018-05-19
E-post 2329

Vänsterledaren Jonas Sjöstedts kompisar ägnar sig åt organiserad brottslighet. Det säger SD-ledaren Jimmie Åkesson i en debatt när frågan om hotet från nazister kommer på tal.

Samtliga riksdagspartiers partiledare, förutom KD-ledaren Ebba Busch Thor, närvarade på Landsbygdsriksdagen som arrangeras vartannat år. Under en paneldebatt rök SD-ledaren Jimmie Åkesson ihop med vänsterledaren Jonas Sjöstedt när de fick frågan om hotet från nazister. Det rapporterar SVT.

Men enligt Åkesson är inte problemet högerextremister eller nazister, snarare tvärtom.

– Är det något som vi har haft problem med så är det Jonas kompisar som ägnat sig åt organiserad brottslighet, förklarade Åkesson under panelsamtalet.

SD-ledaren påtalade att Ung Vänster flera gånger deltagit i mötesstörningar, som inte sällan blivit våldsamma, när Åkesson försökt hålla torgmöten. Vidare kallade Åkesson Sjöstedt för ”största hycklaren”.

Efter att frågan ställts upprepade gånger sade Åkesson att han tar avstånd från nazism, men invände samtidigt att han inte tror att nazister är vad människor överlag oroar sig över. Istället pekade SD-ledaren på otrygghet och brist på tillräckligt många poliser, förutom mötesstörarna i Ung Vänster.

Debatten ägde rum i Örnsköldsvik.

Är Ung Vänsters mötesstörningar organiserad brottslighet?
10139 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag