Åkesson backar bensinupproret – kräver sänkt skatt

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 9 maj 2019 2019-05-09
E-post 7717

HÄRNÖSAND I ett Facebookinlägg visar Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson stöd för ”Bensinupproret 2.0” – en snabbt växande rörelse för lägre bränslepriser.

Facebookgruppen ”Bensinupproret 2.0” har på en månad samlat ihop nära 300 000 medlemmar och kräver att politikerna gör något för att sänka drivmedelspriserna.

Man menar att de höga priserna särskilt drabbar människor som bor på landsbygden och som inte har några andra transportmedel att välja bland än bilen.

I en video uppladdad på Facebook säger Jimmie Åkesson att han instämmer med upproret.

– Det är inte bra för vare sig idén om att hela Sverige ska kunna leva eller för den delen svensk konkurrenskraft att det är så här dyrt att transportera sig i vårt land. Man måste kunna bo i hela Sverige, inte bara i storstadsregionerna, säger Åkesson.

– Vi måste göra någonting och kan börja med att sänka skatten något åtminstone.

Se hela inlägget från Jimmie Åkesson här.

”Bensinupproret 2.0” hade planerat manifestationer i flera städer runtom i landet på fredagen, men dessa har skjutits upp en vecka då man inte hann skaffa tillstånd i tid.

Läs även: Bensinuppror samlar 200 000 medlemmar – och växer: ”Kan explodera när som helst”

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag