Åkesson om miljonbiståndet: ”Huvudlös prioritering”

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 mar 2020 2020-03-30
E-post 20595

SVERIGE Att Sverige lägger 100 miljoner kronor på coronabekämpning i andra länder kallar Jimmie Åkesson en ”huvudlös prioritering”. I stället bör pengarna gå till vår egen kamp mot viruset, menar SD-ledaren.

FN har bett om hjälp att samla ihop ungefär 20 miljarder kronor till kampen mot coronavirusets framfart i fattiga länder. Sverige har valt att skjuta till minst 100 miljoner kronor, som bland annat kommer att gå till flyktingläger.

Läs mer: Sverige lägger 100 miljoner på coronabekämpning – i u-länder

Sverigedemokraterna har tidigare gått ut med att man vill sänka biståndet kraftigt för att använda pengarna till Sveriges kamp mot viruset. Nu rasar partiledaren Jimmie Åkesson mot miljonsatsningen på andra länder.

– Jag tycker att det är en huvudlös prioritering att öka Sveriges bistånd i tider då vi behöver göra allt vi kan för att förbättra läget i Sverige, säger han i en kommentar till Nyheter Idag.

– Tvärt om, så borde pengar som normalt går till bistånd, användas till att klara situationen här.

Läs även: Åkessons miljardsatsning för att rädda jobben – sänker biståndet

Läs även: Zackrisson: Dags att frysa biståndet

Stöd Nyheter Idag

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden. Det ger dig tillgång till allt vårt PLUS-material, och gör att vi kan fortsätta med vår journalistik

Tack!

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag