Åkesson: ”Sandlådenivå”

Foto: Riksdagen
  • Onsdag 14 Nov 2018 2018-11-14
E-post 2981

STOCKHOLM Inför dagens statsministeromröstning där Ulf Kristersson förlorade med siffrorna 195-154 gick Jimmie Åkesson hårt åt de övriga sju partierna från talarstolen.

– Det är rimligt att vi pratar med varandra, sade Jimmie Åkesson från talarstolen efter att både Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L)  varit uppe och förklarat att de sade nej till Allianskollegan Ulf Kristersson som statsminister och att SD:s inflytande var ett avgörande skäl.

– I över två månader har ni hållt på och pratat med varandra. Men ni har också varit väldigt tydliga med att det är ett parti som ni inte tänker prata med under några som helst omständigheter. Jag är bedrövad att behöva säga det. Men det är sandlådenivå hur ni har betett er under de här månaderna sedan valet. Väljarna vill inte ha detta och väljarnas dom kommer att bli hård över hur ni hanterar den parlamentariska situationen, sade Åkesson.

Han pekade även på ett konservativt block med SD, M och KD som den naturliga vägen framåt och något som han menar redan finns i de nordiska grannländerna. Tankarna på ett nytt konservativt block är något som Jimmie Åkesson fört fram allt oftare det senaste året. Både Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson har varit avvisande.

Läs även: M och SD samarbetar i Staffanstorp: ”Väldigt lätt”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag