Åklagaren vill häkta Peter Madsen för mord

Peter Madsen. Foto: Joi Ito
Peter Madsen. Foto: Joi Ito
  • Torsdag 24 aug 2017 2017-08-24
E-post

KÖPENHAMN Åklagaren vill skärpa brottsrubriceringen i målet mot uppfinnaren Peter Madsen som misstänks för inblandning i Kim Walls död. Detta sedan delar av den svenska journalistens styckade kropp påträffats i havet.

Madsen sitter för närvarande häktad misstänkt för grovt vållande till annans död. Åklagaren Jakob Buch-Jepsen vill emellertid skärpa brottsrubriceringen till mord, säger han till BT. Åklagaren vill dessutom lägga till en ny brottsrubricering sedan det kommit fram att Walls kropp styckats.

– Åklagarmyndigheten väntas senast 5 september begära att domstolen häktar för mord och delge misstanke om brott mot griftefriden, säger han och tillägger att det kan komma att ske tidigare än så.

Efter att den danske ubåtsbyggaren, även känd som ”Raket-Madsen” i Danmark, räddats ur havet förmiddagen den 11 augusti fattade polisens utredare ganska snart misstankar mot honom. Han greps misstänkt för mord senare samma dag, i efterhand har det framkommit att han då erkänt att Kim Wall var död och att han begravt henne i havet.

Domstolen nöjde sig emellertid med att häkta honom för grovt vållande till annans död, en brottsrubricering som Buch-Jepsen nu vill ändra på. Åklagaren säger dessutom att han kommer kräva att Madsen genomgår en sinnesundersökning.

Madsen nekar till såväl mord som grovt vållande till annans död.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag