Åkte från Skåne för att råna hotell i Norrland – Polisen om det grova rånet: ”Synnerligen råhet”

Foto: Google Maps
  • Onsdag 4 Nov 2015 2015-11-04
E-post 355

LYCKSELE Fyra personer, tre män och en kvinna, har anhållits för det grova rånet mot Hotell Lappland i Lycksele tidigt igår morse. – Det har varit synnerligen råhet vid själva gärningens utförande, säger polisens förundersökningsledare till Nyheter Idag.

Det var tidigt på tisdagsmorgonen som tre rånare slog till mot Hotell Lappland i centrala Lycksele. Vid rånet kom trion över kontanter av ”betydande belopp”, hur mycket vill polisen däremot inte avslöja.

– Det stämmer att man kommit över ett betydande belopp och det stämmer att vi också tagit ett betydande belopp i beslag, säger polisens förundersökningsledare Mats Bruhn till Nyheter Idag.

– Jag vill naturligtvis inte säga exakt hur mycket det är eftersom jag inte vill kommentera vilken mängd kontanter som fanns på hotellet.

Vid rånet användes våld mot personalen på hotellet och det förekommer uppgifter om att en anställd bands fast av rånarna. Den uppgiften vill polisen inte kommentera, men säger att rånet präglades av ”synnerligen råhet”.

– Det har varit synnerligen råhet vid själva gärningens utförande, säger Bruhn.

Bruhn berättar att rånarna var beväpnade, men vill inte kommentera vad för vapen de var beväpnade med. Han säger att det faktum att rånarna var beväpnade i kombination med deras hänsynslöshet gör att polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

– Gärningsmännens råhet och hänsynslöshet i samband med gärningens utförande, att de använt vapen av något slag och det betydande belopp de kommit över. Där har du tre saker, säger han.

De tre rånarna är 23, 22 och 17 år gamla och hemmahörande i Eslöv i Skåne. Enligt folkbokföringen har alla tre utländsk bakgrund med föräldrar som invandrat från Mellanöstern, Latinamerika och från forna Jugoslavien.

Rånarna greps av polisen och anhölls redan under tisdagsförmiddagen. De är sedan tidigare kända av polisen för brott.

Framåt kvällen greps ytterligare en person, en 23-årig kvinna som är hemmahörande i Lycksele. Kvinnan misstänks nu för medhjälp till grovt rån.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag