Äldre kvinna anhållen – misstänks för attentat mot hundar

Bild: Polisen
  • Fredag 29 dec 2023 2023-12-29
E-post 0

En kvinna i 75-årsåldern har gripits av polis, som misstänkt för att ha försökt skada hundar genom att lägga ut bullar med metall- och glasbitar på olika platser i Malmö. Kvinnan greps på bar gärning efter att vittnen sett henne placera ut bullar och larmat polis, rapporterar Dagens Nyheter.

Det var på torsdagen som Åsa, som är i 30-årsåldern, promenerade med en bekant i Malmö. Vid 15.40-tiden såg de en äldre kvinna som spred föremål på marken vid ett träd.

– Hon såg oss och då började hon bete sig märkligt. Hon försökte krypa bakom trädet för att gömma sig, och tittade fram för att kolla om vi fortfarande kollade på henne.

När Åsa och vännen konfronterade kvinnan fick de ”ett väldigt snäsigt svar”, och när kvinna lämnat platsen så de flera små glas- och keramikbitar på marken. Medan de följde efter kvinnan larmade Åsa och hennes vän polis, som kom till platsen, grep kvinnan och säkrade säkra flera misstänkta föremål.

– Exakt vad det är för föremål det måste vi titta närmare på. Men det är någon typ av degklumpar, säger Daniel Schultz, polisinspektör hos Malmöpolisen, till Dagens Nyheter.

Sedan 2020 har en eller flera okända hundplågare placerat ut bullar med vassa föremål på gatorna i Malmö, och omkring 160 händelser har rapporterats i staden.

– Det här verkar vara första gången som vi faktiskt har vittnesuppgifter direkt från platsen när det har hänt. Jag vill lyfta hur rådigt jobb det är av de vittnen som ringer polisen och agerar som de gör. Det är två personer som är ute och promenerar och de agerar helt rätt, säger Daniel Schultz till DN.

Läs även: Hotade hundar med kniv

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag