Äldre man sade åt stökiga mopedungdomar: Slogs blodig och sedan tog polisen honom

  • Måndag 19 jun 2017 2017-06-19
E-post 2864

STOCKHOLM En äldre man misshandlades blodig av flera mopedungdomar i Norsborg i södra Stockholm efter att han sagt åt dem att köra försiktigt. När han hämtade ett tillhygge för att ge igen mot ungdomsgänget kom polisen och tog honom. Nu befinner sig mannen på sjukhus, säger polisen till Nyheter Idag.

Artikeln har uppdaterats

Klockan 19.34 larmas polis till Norsborg i södra Stockholm. En äldre man misshandlas av en person i ett ungdomsgäng som kör moped, detta efter att han sagt åt dom att sluta köra vårdslöst i närheten av små barn. Misshandeln är så pass grov att blodvite uppstår, det berättar ögonvittnet Johan Henriksson som såg delar av händelseförloppet.

Uppgifter till Nyheter Idag på tisdagsförmiddagen gör gällande att några ungdomar i mopedgänget försökte avstyra bråket. Det ska i synnerhet vara en av killarna i mopedgänget som var aktiv i misshandeln.

Trots att den äldre mannen var slagen blodig gick han för att hämta ett tillhygge i form av en spade för att sedan konfrontera ungdomsgänget. Men när den äldre mannen kommer springandes tillbaka blir han tagen av polis, som nu har anlänt till platsen.

– Han kom springandes med en spade, då sprang poliserna efter honom. Han hade skador i ansiktet, det var ganska mycket blod, säger Henriksson.

När den äldre mannen hålls fast av poliser kommer hans son till undsättning. Sonen gör ett utfall mot en av poliserna samtidigt som hans pappa är omhändertagen på platsen. Därefter blir även sonen omhändertagen av polis.

– Han gav en smäll mot en kvinnlig polis, säger Henriksson som såg det hela.

Det upprättas en anmälan om hot, alternativt våld, mot tjänsteman. Det bekräftar Anna Westberg, presstalesperson vid Stockholmspolisen, för Nyheter Idag. Hon berättar även att målsäganden, alltså den äldre mannen, har förts till sjukhus.

”De har för mycket rättigheter”

På platsen befinner sig flera polispatruller. Några vuxna i området är upprörda över att den äldre mannen förs iväg av polis när det i själva verket är mopedungdomarna som är orsaken till hela situationen. De menar att den äldre mannen borde förts iväg av ambulans och inte av polis, att det helt enkelt skickar fel signaler till ungdomarna.

Generellt tycker flera vuxna på platsen att de måste få lov att markera hårt mot stökiga ungdomar som förstör för andra i området.

– De har för mycket rättigheter, säger en man på en cykel till Nyheter Idag.

Mannen, som själv sett vad som hände, diskuterar med en polis och berättar att det händer mycket problem i området. En polisman lyssnar och försöker förklara att de måste hålla sig till de regler som gäller för polisen.

Den kvinnliga polisen som fick en smäll klarade sig undan allvarligare skador. Hon berättar på plats för Nyheter Idag att hon är van vid att få smällar i sitt jobb. Det finns inga uppgifter om att någon av mopedungdomarna, som misshandlade mannen, har gripits av polis.

Fakta Rapportering från förorten

Nyheter Idag satsar på att rapportera ingående från förorterna i Stockholm, men även förorter i andra delar av landet. Vår målsättning är att bidra med fördjupande reportage och även fånga upp sådant som andra medier missar att berätta.

Om du vill stödja vår verksamhet får du gärna bli PLUS-medlem, då får du tillgång till alla våra artiklar. Det kostar endast 291 kronor per halvår, eller motsvarande 48,50 kronor i månaden.

Klicka här för att bli PLUS-medlem och stöd vår rapportering från förorterna!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag