Alex Schulman: Carola är ”naiv”

Bild: Frankie Fouganthin/CC BY-SA 3.0/Basingo/CC BY-SA 4.0
  • Måndag 10 apr 2023 2023-04-10
E-post

Artisten Carola Häggkvist får både ris och ros på sociala medier efter att hon sågat invandringen och islam i en intervju med Svenska Dagbladet. DN-skribenten Kristina Lindquist kallar Carola för ”muslimhatare”, men hennes kollega på DN Alex Schulman menar istället att Carola är ”naiv” och att hennes uttalande är ”främlingsfientligt”.

Påskhelgens stora snackis på sociala medier är artisten Carola Häggkvists sågning av invandring och islam i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna, sade hon bland annat till tidningen.

Läs även: Carola sågar invandringspolitiken och islam: ”Står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna”

På sociala medier var det många som gav Carola sitt stöd.

Andra var mer kritiska, exempelvis DN-skribenten Kristina Lindquist, som utan att nämna Carola vid namn kallar henne för ”muslimhatare”.

Carolas uttalande kallas även för ”korkat”.

Dagens Nyheters krönikör Alex Schulman hör till dem som hellre nedvärderar Carolas intelligens än kallar henne för rasist.

”Jag tror att Carola varken är rasist eller islamofob egentligen, bara naiv, men att det är ett främlingsfientligt uttalande kommer vi inte ifrån”, skriver han i en krönika i Dagens Nyheter.

Före detta riksdagsledamoten och Eurovisionsvinnaren Richar Herrey kallar Schulman för en ”yrkesmobbare” med anledning av krönikan.

Läs även: Stort kulturbråk när Schulman anklagas för att ha ljugit om sin morfar i filmatiserad roman

Läs även: Alex Schulman efter Notre-Dame-branden: ”Äntligen.”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag