Alexander Bard, Chang Frick och Henrik Arnstad får pris

Alexander Bard är en av de som får utmärkelser i årets upplaga av Flashback Awards. Foto: Luca Sartoni (CC-BY2.0)
  • Söndag 20 mar 2016 2016-03-20
E-post 456

SVERIGE Under söndagen korade undergroundmagasinet Flashback vinnarna i Flashback Awards, där de personer som utmärkt sig mest i frågor som ligger Flashback nära röstas fram av sajtens forum-medlemmar. 2016 års upplaga av Flashback Awards är den tionde i ordningen. Bland mottagarna av årets utmärkelser finns bland andra internetgurun Alexander Bard och Nyheter Idags Chang Frick.

Flashback Awards firar 10-årsjubileum, och för tionde gången har medlemmarna på Flashback Forum efter nomineringsprocess och omröstning utsett mottagarna av de hedrande utmärkelserna.

Priset ges till de som utmärkt sig positivt eller negativt inom respektive kategori under året som gått. Det största hedersutnämnandet utgörs av titeln Årets hedersflashbackare och tilldelades Alexander Bard med motiveringen ”När etablissemanget påhejar Aftonbladets uthängningar av Flashbackare så finns det en lysande stjärna på himlen som är mot detta. Det är herren Alexander Bard, som står upp för Flashback och för yttrandefriheten. Om inte detta vore nog skäl så tar han den i tvåan också.”

En nästan lika hedervärd utmärkelse fick Nyheter Idags Chang Frick inom kategorin Årets scoop för artikeln Så mörkade Dagens Nyheter omfattande sexövergrepp i centrala Stockholm som inledde året och #DN-gate. Henrik Arnstad utsågs till Årets yttrandefrihetsmotståndare och Twitter-kontot @migga_x korades till Årets visselblåsare, skriver Flashback.

Ovan: En glad Chang Frick.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag