”Allahu Akbar”: Misstänkt terrorist dödar två i Frankrike

En av bilderna som påstås vara tagen efter attacken.
  • Söndag 1 okt 2017 2017-10-01
E-post

FRANKRIKE ”Allahu Akbar” skrek en man på tågstationen i Marsieille innan han gick till attack med kniv och dödade två personer. Soldater i närheten sköt sedan ihjäl den misstänkte terroristen. Det rapporterar franska medier.

En man med kniv högg ner och dödade två personer på en tågstation i den franska staden Marseille under söndagen. Mannen skriker ”Allahu Akbar” innan han går till attack mot folk på tågstationen. Det rapporterar den franska tidningen France 24. Bilder i sociala medier, som påstås vara tagna precis efter attacken, visar en människa ligga på marken och förbipasserande försöka bistå med hjälp.

Enligt den lokala åklagaren, Xavier Tarabeux, sköt soldater ner mannen samtidigt som lokalpolisen manade folk i stan att inte bege sig till området kring stationen Saint-Charles.

Den franska inrikesministern Gérard Collomb berättar på Twitter att han genast begav sig till till platsen där attacken ägt rum. Enligt medieuppgifter hanterar fransk polis händelsen som ett misstänkt terrordåd.

Nyheter Idag följer händelseutvecklingen under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag