”Allahu akbar” – tunisisk invandrare halshögg två personer i Nice

Foto: Youtube
  • Torsdag 29 okt 2020 2020-10-29
E-post 612

NICE Flera medier rapporterar att en attack har ägt rum i en katedral i den franska staden Nice på torsdagen. Minst tre har dödats varav en kvinna och en man har blivit halshuggna, skriver nyhetsbyrån Reuters. Gärningsmannen, en 21-årig tunisisk invandrare, vrålade ”Allahu akbar” när han greps, enligt Nice borgmästare.

Enligt Reuters har polisen bekräftat att tre personer har dödats och flera skadats av en gärningsman beväpnad med kniv.

Attacken skedde i eller i närheten av kyrkan Notre Dame i Nice. Gärningsmannen, 21-årige Brahim Aoussaoui, en tunisisk invandrare, som tycks ha agerat ensam, sköts av polis och fördes sedan till sjukhus.

Aoussaoui gick till attack precis när gudstjänsten hade inletts vid niotiden på morgonen inne i katedralen, Notre Dame-basilikan i Nice.

Nice borgmästare Christian Estrosi skriver på Twitter att allt tyder på att det handlar om en terrorattack.

Enligt Mailonline var det två personer som fick sina huvuden avhuggna, och två av de dödade dog inne i kyrkan.

Vidare uppger både Reuters och Mailonline att borgmästaren Estrosi har sagt att gärningsmannen Aoussaoui skrek ”Allahu akbar”, även efter att han gripits av polis.

– Nu räcker det. Det är dags för Frankrike att frigöra sig från fredslagar och istället fullständigt radera islamist-fascism från vårt territorium, säger Estrosi till Daily Mail.

Franske presidenten Emmanuel Macron har meddelat att han kommer att resa till Nice omedelbart.

Det franska muslimska bönerådet CFCM har fördömt attacken och uppmanar alla muslimer i Frankrike att ställa in firandet av Mawlid (födseln av Muhammed).

Läs även: Malmö-imamen hetsar mot Frankrike och Macron: ”Må Gud befria Frankrike från ondskan”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag