Allard ifrågasätter kommunalt dokument – då börjar vänsterpartist prata om fascism

Martha Wicklund (V) svarar Allard. Bild: Örebro kommun.
  • Söndag 2 feb 2020 2020-02-02
E-post

ÖREBRO När Markus Allard konstaterade att en person med kopplingar till Vänsterpartiet varit konsult för ett dyrt dokument utan tydlig funktion anklagades han av en ledamot från Vänsterpartiet för att vilja ha åsiktsregistrering och vilja gå tillbaka det samhälle som låg bakom Förintelsen.

Örebropartiets Markus Allard ifrågasatte nyttan av ett dyrt dokument om revidering av en överenskommelse om samverkan med det civila samhället i Örebros kommunfullmäktige. Enligt Allard har dokumentet på fyra sidor kostat minst 35 000 kronor.

Allard noterade också att en konsult som tagits in för att arbeta med dokumentet parallellt har uppdrag för Vänsterpartiet.

Lyssna även på: Nyheter Idag-podden med Markus Allard: ”Det är ju inte stake i dem som i Sonesson och Skånemoderaterna”

Det fick Vänsterpartiets ledamot Martha Wiklund att se rött, och i ett svar menade hon att Allards kritik av konsultens kopplingar till Vänsterpartiet är ett stöd för åsiktsregistrering, vilket i sin tur kan kopplas till Förintelsen.

– Vi hade minnesdag för Förintelsen igår, och jag kan ju bara säga att det du föreslår är ju väldigt mycket i linje med det samhälle som då fanns, och om du på fullaste ansvar anser att alla människor som jobbar i kommunen, som jobbar för kommunen, ska börja åsiktsregistrera sig, då är inte det ett samhälle som jag skulle vilja vara med i, sade Wiklund bland annat.

– Det jag poängterar här är att jag tycker vi har lagt pengar på ett onödigt dokument och jag frågar efter en funktion. Jag poängterar också att det ser lite smått olämpligt ut att konsulten som har tagit fram ett dokument – som saknar funktion, som finansieras av skattemedel – också är hemmahörande i Vänsterpartiet, svarade Allard och fortsatte:

– Vänsterpartiets svar är: det här är att förespråka 30-talet. Vänsterpartiets svar är att jag vill ha typ nazism. Vänsterpartiet börjar svamla om förintelsen minnesdag. Vad är det här för någonting? Berätta på vilket sätt det här dokumentet fyller en funktion! Ska det vara så svårt?

Läs även: Allard (ÖP) läxar upp politikerna om islamism: ”Dumnaiva”

I en ledartext publicerad på fredagen uppmärksammar Svenska Dagbladets Ivar Arpi debatten mellan Allard och Wiklund, och konstaterar att det mystiska dokumentet vars funktion ingen kan svara på hör ihop med en trend i samhället att anställa chefer, handläggare, administratörer och kommunikatörer istället för personal som utför faktiskt arbete.

Se filmen med replikskiftet mellan Allard och Wiklund:

Markus Allard har tidigare varit medarbetare på Nyheter Idag.

Läs även: Allards virala utskällning av politikerna: ”Ni vräker i er gräddtårta på skattebetalarnas bekostnad”

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag