Alliansen bjuder in Stefan Löfven till samtal – vill samarbeta över blocken

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 12 sep 2018 2018-09-12
E-post 1374

SVERIGE På DN Debatt meddelar Allianspartierna på onsdagen att man vill samtala med Stefan Löfven (S) om att samarbeta över blockgränsen för att styra Sverige.

Allianspartiledarna skriver att man har som utgångspunkt att Alliansen bildar regering men att man också söker politiska lösningar över blockgränsen. Däremot kommer man inte att förhandla med Sverigedemokraterna: ”SD och deras väljare ska behandlas med respekt, men vi kommer inte bygga regeringsmakten på SD.”

Istället bjuder man in Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven till samtal. Syftet är att bygga en Alliansregering på samarbete över blockgränsen som ska ge ett brett parlamentariskt stöd.

”Alliansens gemensamma reformagenda utgör den politiska basen för våra prioriteringar, men vi kommer naturligtvis också vara öppna för andra kompromisser som bidrar till att lösa stora svenska problem. Några exempel på sådana reformområden kan vara migration, bostadspolitik, förbättrade pensioner och svensk försvars- och säkerhetspolitik”, skriver Alliansledarna.

Läs även: Valdistrikt gjorde siffermiss – SD får ett till mandat

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag