Allt fler anhöriga till kriminella söker hjälp hos polisen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 3 maj 2023 2023-05-03
E-post

Efter flera hot och våldsbrott riktade mot anhöriga till kriminella noterar polisen att allt fler av dem kontaktar myndigheten för att söka hjälp. Detta eftersom de är oroliga för sin säkerhet, rapporterar Ekot.

– Man ringer för att man är orolig för sin säkerhet och för att man ska bli utsatt för brott, säger Stockholmspolisens kommenderingschef Hanna Paradis till Ekot.

Hon tillägger att de även fått samtal gängkriminella som varit oroliga för sina anhörigas säkerhet.

– Jag tror att det är för att man ser den utvecklingen som vi har haft, att även anhöriga blir utsatta för våld, säger Paradis.

Läs även: Polisen Pelas om våldsvågen: ”Mycket värre än det som skrivs i media”

I början av mars sköts en pappa till en gängkriminell ihjäl i sitt hem i Tullinge söder om Stockholm. Den mördade mannen var ostraffad, men var far till en man i 25-årsåldern med kopplingar till Vårbynätverket.

Även i andra fall har anhöriga till kriminella drabbats under den pågående gängkonflikten i Stockholm. En konflikt som kopplas till Rawa Majid, i media känd som ”den kurdiska räven”, och Mikael Tenezos, som i media brukar kallas för ”Greken”.

Läs även: Pappa till gängkriminell ihjälskjuten: ”Troligen en hämnd”

Läs även: Uppgifter: Gängkopplad man måltavla när flickvän och mamma dog i lägenhetsbrand

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag