Allt fler krav på Anna Kinberg Batras avgång

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 23 aug 2017 2017-08-23
E-post 193

STOCKHOLM Nu kräver även Moderata ungdomsförbundet att moderatledaren Anna Kinberg Batra avgår, avslöjar Dagens industri. ”Hon saknar förtroende i hela Moderata ungdomsförbundet”, säger MUF-ordföranden Benjamin Dousa till tidningen. Även M-förbundet i Dalarna kräver Kinberg Batras avgång.

Pressen på Anna Kinberg Batra ökar nu dramatiskt efter att det mäktiga ungdomsförbundet MUF meddelar att de kräver hennes avgång. Det avslöjar Dagens industri som har talat med MUF-ordföranden Benjamin Dousa.

– Moderaterna som gör anspråk på att leda en regering kan inte ha en partiledare som väljarna inte har förtroende för, säger han till tidningen.

Och förtroendet är slut även i fler delar av Moderaterna. Stockholms länsförbund höll två telefonmöten på förmiddagen där en överväldigande majoritet i en omröstning förklarar att de saknar fortsatt förtroende för partiledaren. Det berättar DN. Även M-förbundet i Dalarna uppger att de inte längre har förtroende för Anna Kinberg Batra, samt två skånska kommunalråd meddelar samma linje.

Moderaterna har länge kämpat med dåliga opinionssiffror, en omständighet som flera Stockholmsmoderater menar är en konsekvens av Anna Kinberg Batras ledarskap. I augustimätningen från Nyheter Idag/Sentio noterades Moderaterna på endast 15,1 procent, en nivå som ligger rejält under senaste valresultatet.

Senast under en presskonferens på onsdagsförmiddagen fick Kinberg Batra flera frågor med anledning av missnöjet inom Moderaterna. Hon svarade att hon tänker sitta kvar som partiledare fram till valet.

Kan Anna Kinberg Batra sitta kvar som partiledare?
721 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag