Ambulans attackerades med stor sten: ”Barn hade kunnat bli föräldralösa”

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 26 okt 2020 2020-10-26
E-post

TÄBY En ambulans på utryckning med en patient i kritiskt tillstånd utsattes för en stenkastning under gårdagen. Stenen kastades från en bro och hade kunnat gå rakt genom rutan, rapporterar Aftonbladet.

Under natten till söndagen var ambulansen på akut utryckning med en patient med svåra buksmärtor. Det var då, på E18 i höjd med Täby norr om Stockholm, som någon kastade en stor sten från en gångbro som träffade motorhuven.

– Det bara smällde till i bilen och vi förstod först inte vad som hade hänt. Men när vi lämnat av patienten ser vi bucklan och då förstår vi, säger ambulansföraren Bengt Larsson till Aftonbladet.

Hade stenen kastats någon sekund senare hade den kunnat träffa rutan i stället.

– Rutan hade med all säkerhet gått sönder och jag hade kunnat få den i huvudet. Det är en kurva där också och då hade vi alla tre svävat i fullständig livsfara. Nio barn hade kunnat bli föräldralösa, om vi räknar in allas barn.

Kollegan Lotta Ålander berättar att problemet med stenkastning inte är nytt.

– Det har ju pågått i perioder under ganska många år, men man kommer inte riktigt till rätta med det. Vi själva spekulerar lite om det är busstreck och så vidare. I så fall så har vi ju ett jätteproblem när det handlar om barn och ungdomar, säger hon.

Polisen har inte hittat någon misstänkt för stenkastningen.

Bli prenumerant

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag