Anders Lindberg blir ny politisk chefredaktör för Aftonbladet: ”Känner mig ödmjuk inför uppdraget”

Anders Lindberg. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 15 feb 2018 2018-02-15
E-post 1269

STOCKHOLM Anders Lindberg blir ny politisk chefredaktör för Aftonbladet. Han efterträder Karin Pettersson.
– Min ambition är att Aftonbladets ledarsida ska vara en av de starkaste rösterna för progressiva värderingar och mot den växande högerpopulismen. Vi ska beröra och stå för en spännande och nyfiken vänsterdebatt, säger Anders Lindberg. 

Ledarskribenten Anders Lindberg blir ny politisk chefredaktör för Aftonbladet. Det berättar Aftonbladet.

Lindberg har jobbat på redaktionen sedan 2010. Han efterträder Karin Pettersson som gått vidare med en ny tjänst inom Schbistedkoncernen.

Den nya politiska chefredaktörens ambition är tydlig. Aftonbladet ska vara den starkaste rösten för progressiva värderingar och mot den växande högerpopulismen.

– Min ambition är att Aftonbladets ledarsida ska vara en av de starkaste rösterna för progressiva värderingar och mot den växande högerpopulismen. Vi ska beröra och stå för en spännande och nyfiken vänsterdebatt, säger Anders Lindberg till Aftonbladet. 

Raoul Grünthal, styrelseordförande för Aftonbladet och VD för Schbisted Sverige, säger att Lindberg är en person med stark övertygelse som brinner för den politiska debatten.

– Aftonbladets ledarsida och opinionsjournalistik bidrar till ett levande och vitalt politiskt samtal i vårt demokratiska samhälle, säger Grünthal till Aftonbladet. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag