Andra häktade Åboterroristen ljuger OCKSÅ om sin ålder

Foto: ODN/Youtube
Foto: ODN/Youtube
  • Onsdag 30 aug 2017 2017-08-30
E-post 416

FINLAND Även den andra marockanske man som häktats för terrordådet i Åbo den 18 augusti ljuger om sin ålder. Det skriver Egentliga Finlands tingsrätt i ett mejl till Nyheter Idag.

För myndigheterna i Finland har den häktade påstått att han heter Mohamed Bakier och är arton år gammal. Centralkriminalpolisen har utrett det påståendet och kommit fram till att hans riktiga identitet är Monsif Bakir och att han är född 26 juni 1996. Han är alltså 21 år gammal.

Sedan tidigare är det utrett att den huvudmisstänkte 21-åringen Abderrahman Bouanane ljugit om sin ålder. För de finska myndigheterna påstod han att hans namn var Abderrahman Mechkah och att han var 18 år gammal.

– Båda personerna har gett en ny identitet under förhör, och vi har bekräftat de uppgifterna genom marockanska myndigheter, säger utredningsledaren Olli Töyräs skriver Vasabladet.

De båda marockanerna Bouanane och Bakir är de enda som är fortsatt häktade för dådet. Misstankarna rubriceras som två ”mord i terroristiskt syfte” och åtta ”mordförsök i terroristiskt syfte”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag