Angry Foreigner avstängd från Patreon: ”Förlorat en tydlig majoritet av min inkomst”

Foto: Privat/Flickr
  • Onsdag 22 jun 2022 2022-06-22
E-post 109

Youtubern Angry Foreigner, även känd som ”arga blatten”, är en av Sveriges största politiska influencers som även når en internationell publik med sina ofta engelskspråkiga Youtube-filmer. Han har emellertid fått problem med så kallad shadow banning som begränsar spridningen av hans filmer. Nu har han drabbats av ett nytt, hårt slag då hans konto på den populära crowdfundingtjänsten Patreon har raderats.

”Jag försöker logga in en dag, då det är främst på mina betalalternativ jag kommunicerar med följare, och då får jag en överraskning. Ungefär lika trevlig överraskning som när man sitter på porslintronen och toavattnet stänker upp då man lyckats åstadkomma något stort” skriver Angry Foreigner till Nyheter Idag.

Hade du fått någon varning innan du stängdes av?

”Nej, ingenting alls. Jag har alltid haft en god relation med sajten. Man kan säga att inkomsten drogs bort under mattan på mig. Mycket dålig tajming med tanke på att jag alldeles nyligen varnade folk att kanalen kanske måste läggas ner på grund av sinande donationer. Främst på grund av shadowban, det är svårt för folk att bidra när dom inte får veta att man laddar upp.”

Läs även: Angry Foreigner om de ängsliga svenskarna: ”Mona Sahlin hade en poäng”

Vad hänvisade Patreon till?

”Ingenting alls, egentligen. Jag fick ett ytterst kort mail där dom säger något om ’hate speech’ och att man ’inte får sprida negativa stereotyper eller segregationsuppmanande innehåll mot skyddade folkgrupper’. Men dom säger detta utan att ge något exempel, och när jag bestrider och kräver mer detaljer får jag bara samma mail tillbaka utan vidare information. Som att prata med en AI.”

Angry Foreigner skriver att han i och med avstängningen från Patreon har förlorat ”en tydlig majoritet av min inkomst.”

”Det är på Patreon det har varit mest lönsamt att existera, då Youtubes annonssystem betalar en olika mycket beroende på hur ’familjevänlig’ man är. Så för mina fans skull hoppas jag de använt adblocker-plugins alla dessa år, då annonser betalar i ören när man uppfattas vara kontroversiell.”

Finns det några alternativa plattformar för att ta emot donationer till mer kontroversiellt material som du använder?

”Subscribestar är en mycket bra sajt, Ko-Fi är också en generös sajt som allt fler kreatörer använder, och där kan jag påpeka att det inte bara är kontroversiella skapare. Även vanliga kreatörer av olika genrer flyttar sig bortåt då censur är något som smutsar ner varumärken.

Sen har vi även Locals, skapat av poddaren och youtubern Dave Rubin, som nu har köpts upp av sajten Rumble. Jag finns på alla dessa sajter och jag uppmuntrar andra högerdebattörer i Sverige att finnas där också. Mitt innehåll är inte så extremt eller drastiskt, trots allt.”

Här kan du stödja Angry Foreigner på olika alternativa sajter

Subscribestar

Substack

Locals

Ko-Fi

Kommer du fortsätta producera material trots den senaste avstängningen?

”Så länge det bara går, men det beror naturligtvis även på hur många som plockar upp farten med donationer. Folk får komma ihåg att detta är ett jobb trots allt, jag babblar inte bara framför en kamera. Jag skriver manus som författare, skämt som komiker, efterforskar som journalist, videoredigerar allt, gör mina egna undertexter på engelska, och städar upp skiten svenskar sopat under mattan i min roll som nationalvaktmästare.”

Läs även: Arga blatten: ”Min kanal håller på att raderas”

Läs även: Arga blatten: Tommie Lindh är årets person

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag