Anmälde sexuellt ofredande av 11-årig dotter – misshandlades grovt inför sin familj

Gänget lämnar platsen efter misshandeln. Bild: FUP
  • Onsdag 8 feb 2023 2023-02-08
E-post

Efter att ha polisanmält ett sexuellt ofredande på sin 11-åriga dotter på ett badhus blir en 49-årig man brutalt misshandlad inför sin familj i centrala Lund. Nu åtalas två män för misshandeln. Den ena åtalade mannen är storebror till en av pojkarna som polisanmäldes för ofredandet.

Två män åtalas vid Lunds tingsrätt misstänkta för grov misshandel av en 49-årig familjefar inför hans familj i centrala Lund den 6 augusti förra året. Den ena mannen, som är 25 år gammal, har ett arabiskt klingande namn, medan den andra mannen, som är 23, har ett spanskt klingande namn.

Läs även: Pappa grovt misshandlad inför sin familj efter bråk mellan barn på badhus

Det hela började med att familjen besökte Högevallsbadet i Lund, där ett gäng ungdomar betedde sig illa genom att ofreda familjens och andras barn. Bland annat ska de ha ofredat den 11-åriga dottern i familjen sexuellt genom att dra ned hennes bikinitrosor.

Mamman kontaktade då polisen, som kom till badet, tog upp en anmälan och avvisade en familj, vars söner pekats ut för ofredandet.

Medan poliserna är på plats konstaterar de att mamman i den utpekade familjen ”kollade länge efter målsäganden och dennes familj” när de lämnade platsen. Poliserna såg även att mamman tog upp sin mobiltelefon, ringde till någon och pratade på arabiska.

När den drabbade familjen kommit en bit från badhuset kör plötsligt en bil fram till dem. Ut kliver den åtalade 25-åringen som kräver att få veta varför fadern polisanmält hans lillebror. Han har med sig flera andra män, och börjar dra i fadern och sedan slå honom i ansiktet.

När fadern försöker freda sig ramlar han omkull och blir när han ligger ned sparkad flera gånger av personer i gänget, som sedan lämnar platsen.

– Det är två gärningsmän som oprovocerat misshandlar en man och det sker inför hans familj, tre minderåriga barn och en sambo. Hans två minderåriga söner försöker skydda honom trots det fortsätter misshandeln, säger åklagare Sara Salomonsson, som menar att bevisläget är gott, till SVT.

Pappan berättar i förhör att upplevelsen var traumatisk för hans barn som bevittnade överfallet.

– Min 12-åring som var med när det hände är jätterädd. Han blir rädd när han ser invandrare, han vågar inte gå på badhus vilket vi gjort mycket tidigare, säger han.

25-åringen nekar till anklagelserna, medan 23-åringen erkänner och uppger att han var kraftigt påverkad vid händelsen.

Läs även: Tog en kvällspromenad – blev grovt misshandlad och filmad av ungdomsgäng

Läs även: Bussförare misshandlades grovt – polisen går ut med signalement

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag