Ann Coulter hatar fotboll. ”Den amerikanska nationens moraliska förfall.”

Ann Coulter ser rött. - Montage: Nyheter Idag
  • Fredag 27 jun 2014 2014-06-27
E-post 0

USA Medan fotbollsintresset blir allt större i USA växer missnöjet hos en av USA:s mest nationalistiska högerdebattörer. Anledning? Fotboll är en ”utländsk” sport.

– Jag har underlåtit att skriva om fotboll i ett helt årtionde – ungefär lika länge som en genomsnittlig fotbollsmatch pågår – för att inte stöta mig med någon. Men nog är nog. Det ökande intresset för fotboll kan bara vara ett tecken på den amerikanska nationens moraliska förfall, skriver den konservativa debattören Ann Coulter på sin blogg efter det amerikanska fotbollslandslagets hyllade insats i fotbolls-VM.

Ann Coulter kan inte se poängen med den icke-amerikanska versionen av fotboll, eftersom individuella prestationer inte kan komma till sin rätt och hon fortsätter:

– I fotboll får skulden fördelas och det förekommer nästan inga fysiska ansträngningar bland spelarna. Det finns inga hjältar, inga förlorare, inget ansvar.

Låg atletisk nivå

Hon är också orolig för att den ”låga atletiska nivån” kan komma att innebära att pojkar och flickor kan spela fotboll tillsammans.

– Ingen vettig sport är könsintegrerad, inte ens på barnnivå, skriver hon.

Mest ondgör sig dock Ann Coulter över att fotboll är en utländsk sport.

– Fotboll är som det metriska systemet, något som liberaler älskar för att det är europeiskt.

Invandringens fel

Ann Coulter anser att det växande amerikanska intresset beror på att det förekommit demografiska förändringar bland den amerikanska befolkningen.

– Ingen amerikan vars farfar är född här tittar på fotboll. Det här beror på de förändringar som infördes i invandringspolitiken på 1960-talet. Man kan bara hoppas att dessa ny-amerikaner kan sluta med sin fotbollsfetisch över tid, säger hon.

Hatar utländska företeelser

Ann Coulter, som bland annat har skrivit flera böcker om hur hon anser att liberalerna förstör USA, har väckt stor ilska bland många amerikaner, inte minst bland kolumnister vid olika tidningar. Huffington Posts krönikörer Nick Wing och Paige Lavender skriver:

– Tja, vad kan man säga? Det här är inte första gången Ann Coulter hatar något enbart för att det är utländskt. Otur för henne att USA klarade sin grupp och gick vidare till åttondelsfinal. Låt oss se hur många av fjärde generationens amerikaner som då tittar på matchen.

Matchen, där USA möter Belgien i åttondelsfinal, går av stapeln den 1 juli.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag