Ännu en debattseger för blågula

Bild: Faksimil TV4 Play
  • Måndag 6 jun 2022 2022-06-06
E-post

Det blågula blocket vann även den andra partiledardebatten, enligt Aftonbladet/Demoskop. Liksom efter förra debatten tog en blågul partiledare förstaplatsen i mätningen, men den här gången var det Johan Pehrson (L), partiledare för blockets minsta parti och den senaste partiledaren att tillträda sin post, som väljarna tyckte gjorde bäst ifrån sig med ett betyg på 3,4.

– Det hade vi inte förväntat oss. Men han upplevs av tittarna som trygg i sin roll, säger Angelica Cöster, opinionsanalytiker på Demoskop.

Efter Pehrson kom Ebba Busch (KD) och statsminister Magdalena Andersson (S) på en delad andraplats med 3,3 i betyg. Även efter förra partiledardebatten hamnade Andersson på en andraplats i Demoskop.

– Hon upplevs som statsmannamässig och inger ett högt förtroende, säger Angelica Cöster.

Ulf Kristersson (M) rankades högst av väljarna i Demoskop efter förra debatten. Idag fick han nöja sig med en fjärdeplats med 3,2 i betyg, tätt följd av Jimmie Åkesson (SD) med 3,1 vilket innebär att de blågula partiledarna tog hem fyra av fem topplaceringar – precis som efter förra debatten.

På jumboplaceringarna kommer Nooshi Dadgostar (V) med 2,9, följd av Annie Lööf (C) med 2,7 och Per Bolund (MP) med bottenbetygen 2,1.

Läs även: Blågul debattseger enligt väljarna

Betyg på partiledarna enligt Demoskop

Johan Pehrson (L) 3,4

Ebba Busch (KD) 3,3

Magdalena Andersson (S) 3,3

Ulf Kristersson (M) 3,2

Jimmie Åkesson (SD) 3,1

Nooshi Dadgostar (V) 2,9

Annie Lööf (C) 2,7

Per Bolund (MP) 2,1

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag