Ännu en Skånekommun polisanmäler åldersfusk

Foto: Facebook Helmuth Petersén är SD:s starke man i Trelleborg
  • Lördag 27 okt 2018 2018-10-27
E-post 937

TRELLEBORG Nu kommer även Trelleborg införa den regel som Skurup tidigare klubbat igenom i kommunfullmäktige, som innebär att asylsökande som ljugit om sin ålder och blivit uppskrivna kan polisanmälas för bedrägeri.

– Vi ska polisanmäla barn, eller unga, som har ljugit om sin ålder, säger Helmuth Petersén, (SD), till SVT. 

Men det är bara en av de motioner M har lovat SD att få igenom i kommunen i utbyte mot stöd. Enligt Petersén har han fått löfte om att sju motioner ska gå igenom, bland annat en motion om att uppfylla bosättningslagen genom att låta anvisade migranter bo i husvagn, istället för att ge dem förtur till lägenheter.

– Staffanstorp har infört en husvagnsmodell. Vi vill ha något liknande här, antingen husvagnar eller enklare boenden, sade Petersén till SVT.

Vad det gäller de övriga motioner som ingår i uppgörelsen vill Petersén inte säga för mycket, men han avslöjar för SVT att det handlar om motioner som M ”sannolikt kunnat ha lagt själva”. Men han framhåller att M blev tvungna att komma överens med just SD om motionerna.

– Om något skulle hända nu är vi vågmästare. Och det är faktiskt SD som avgör Trelleborgs framtid, sade Petersén.

Läs även: Nu kan ensamkommande som ljuger om åldern åka i fängelse – SD-motion röstades igenom i Skånekommun

När Nyheter Idag tidigare intervjuade Lars Nyström, gruppledare för SD i Skurup som var de första att få igenom en motion om att polisanmäla åldersfuskare, avslöjade han att partikamrater i en annan kommun var intresserade av att lägga en liknande motion.

– De var väldigt intresserade på att lägga en sådan motion i den kommunen. Så jag tror att det kan bli fler kommuner, där de har haft samma situation, sade Nyström till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag